VALPER

Valper og kull

Vi planlegger valper en gang i året eller annenhvert år. I snitt vil det si at vi ikke har mer enn seks valper til salgs hvert år. Vi bruker selvsagt kun godkjente hunder og kombinasjoner som har gjennomgått alle nødvendige tester. Dette er kostbart og tidkrevende arbeid da de fleste Tamaskans befinner seg i utlandet.

Of the North skiftet register i 2019, fra TDR til det mer restriktive Tamaskan Original. Alle valper blir DNA-registrert i dette registeret som administreres av University of California, Davis i USA.

Valpene som leveres fra Of the North er klare for avhenting mellom uke 8 og uke 10, med uke 9 som det optimale. De har da blitt sosialisert av mor og de andre hundene på kennelen, og er klare til  begynne å lære hvordan de skal leve sammen med sine nye eiere.

Alle valper blir levert med norsk dyrepass, microchip, registreringsnummer hos Dyre-ID og med grunnvaksine. De blir også undersøkt av dyrlege mellom uke 8 og uke 9.

Med en valp fra oss vil det naturligvis følge med stamtavle og registerbevis. I tillegg følger det med en kontrakt med en begrenset fullmakt til å benytte varemerkebeskyttede rettigheter da våre valper, gjennom Tamaskan Original, er registrert som varemerke, og hindrer uetisk avl i Norge.

Ved kjøp av valp betales et reservasjonsgebyr på NOK 2.000,- og som ansees som en kjøpsforpliktelse for valpen. Dette gebyret trekkes selvfølgelig fra totalprisen ved henting.

Vi sender ikke valper til utlandet i dag, og vi sender ikke valper uten følge i Norge.

Tamakan Dame Pup valp mor
Tamaskan Puppies Valper Pack Litter Kull